Jula Holding utvecklar handeln i Skellefteå

Jula Holdingkoncernen utvecklar nu handeln i Skellefteå. Jula flyttar till ett nytt läge och Willys öppnar butik nummer två i staden.

− Det är extra kul att vi bygger i Skellefteå med vårt eget fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter. Ett tydligt och bra läge med en stark kombination av handlare i Jula och Willys. Vi har genom åren växt ur vår gamla lokal och ser nu fram mot att flytta in i en ny fastighet där vi kan erbjuda Skellefteåborna vårt nya koncept på bästa sätt, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Jula är inne i en mycket stark expansion med inte mindre än totalt tio nya varuhus under 2020, fyra i Sverige, tre i Norge och tre i Polen. Även utvecklingen av webb, app och e-handelslösningar kommer att intensifieras.

Utvecklingen av handeln i Skellefteå är ett kvitto på att satsningen är långsiktig.

Fysisk och digital handel

Den nya handelsplatsen i Skellefteå beräknas vara klar under 2022.

− Vi har varit på plats en längre tid och det är tydligt att Skellefteåborna gillar Jula. Därför känns det nu mycket bra att kunna bygga ett fullstort varuhus i bästa läge. För oss är det viktigt att satsa vidare på utveckling av fysisk och digital handel i symbios. Vi är också glada att utveckla handeln i Skellefteå med en stark granne i Willys, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

3000 kvadratmeter säker handel

Julas nya varuhus i Skellefteå blir totalt cirka 3 000 kvadratmeter stort vilket ger bra förutsättningar för säker handel.

Julas varuhus är även försedda med plexiglas i både kassa och kundservice, samt annan skyddsutrustning och skyltning.