Willys öppnar ny butik i Vetlanda

G&K Blanks Fastigheter kan nu presentera Willys som kommande hyresgäst  i Vetlanda, då den välkända mataktören flyttar till nybyggda lokaler i handelsområdet Nydala. Det nya läget innebär bland annat bättre parkeringsmöjligheter och enklare e-handel. Butiken väntas öppna i slutet av nästa år.

I dagsläget finns det en Willysbutik i centrala Vetlanda, men innan slutet av 2024 kommer butiken att flytta till nya lokaler i handelsområdet Nydala i de norra delarna av Vetlanda.

Den nya butiken, som kommer att ha en större försäljningsyta, ökar tillgängligheten markant för bilburna kunder.

– Det nya läget i Vetlanda kommer att leda till väsentligt bättre tillgänglighet, parkeringsmöjligheter och e-handel. Det gör att vi kan erbjuda både nya och gamla kunder en ännu bättre upplevelse när de handlar hos oss, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Willys har tecknat ett avtal med  G & K Blanks Fastigheter och de nybyggda lokalerna kommer att inredas enligt Willys senaste koncept för att skapa en ny, modern och fräsch matbutik som erbjuder kunderna prisvärd, bra och hållbar mat.

I samma byggnad kommer Jula att etableras, och andra grannar i närområdet blir bland annat Elgiganten, Byggmax, ÖoB, Rusta och Biltema. Eftersom det i dagsläget saknas mataktör på området innebär den kommande öppningen av Willysbutiken en efterlängtad etablering.

Nydala är ett inarbetat externläge på Höglandet, mellan Jönköping, Växjö och Kalmar. Det erbjuder kunderna ett stort utbud av butiker, och i närheten av Nydala växer även ett nytt bostadsområde fram med bland annat villor, förskola och flerfamiljshus.