G&K Blanks Fastigheter får markanvisningar i Haparanda

Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag, G&K Blanks Fastigheter, fortsätter att titta på möjligheterför utveckling i Haparanda genom markanvisningar på handelsområdet Björka.

Fastigheterna man har fått markanvisade har ett tydligt och bra läge utmed E4:an i östra delen av Haparanda och med närheten till Torneå.

I slutet av 2023 förvärvades en fastighet på handelsområdet Björka, där man förbereder delar av fastigheten för etablering av Jula senare under 2024. Man har nu i god dialog med Haparanda kommun tilldelas markanvisningar för att titta på framtida möjligheter för eventuella ytterligare etableringar i området.

− Björka är ett bra handelsområde med stark handel. I och med etableringen av Jula på vår fastighet, ser vi stora möjligheter för ytterligare etableringar för goda grannar hos oss, säger Linn Lechte, marknadsstrateg på G&K Blanks Fastigheter.

− Konceptet följer inriktningen av Björka som ett storskaligt handelsområde i anslutning till Haparanda centrum. Vi är därför mycket glada över att kunna gå fram med denna markanvisning tillsammans med G&K Blanks Fastigheter AB, säger Nina Waara, kommunalråd (S).

Strategiskt steg

Koncernbolaget G&K Blanks Fastigheter ser markanvisningarna som ett strategiskt steg för framtiden.

− Vi har under hela resan haft en bra dialog med Haparanda kommun. Vi ser stor potential i Haparanda och ser fram emot att titta på möjligheterna att utveckla platsen ytterligare, säger Johan Carlberg, VD för G&K Blanks Fastigheter.

För ytterligare frågor:

Johan Carlberg, VD G&K Blanks Fastigheter, johan.carlberg@jula.se, +46 702-96 04 80

Linn Lechte, Marknadsstrateg G&K Blanks Fastigheter, linn.lechte@jula.se, +46 703-31 80 06

Magnus Ljung, Communication Manager, magnus.ljung@jula.se, +46 703-80 95 70